2017 wat? Rimpels? Grijze haren?

2017

2017 is een feit!

De eerste volledige werkweek van 2017 zit er weer op. Iedereen is weer gestart met het uitvoeren van de goede voornemens en de helft is alweer afgehaakt. Tijd om weer gewoon de draad op te pakken en vooruit te kijken….. toch? 

Nou oké, dat is een sociaal gewenst antwoord. Maar in werkelijkheid kan het gewoon ook heel lekker zijn om een week op de bank te gaan zitten janken om je hond die al 12 jaar dood is, om je jeugdliefde die er vandoor ging met je tante of om die baan die je hebt laten liggen waarvan je nu, 7 jaar later, toch behoorlijk spijt hebt. Hoe het ook zij, met soms een beetje focus op vroeger is niets mis. Oké, ik heb wel de minst leuke herinneringen als voorbeeld genomen. Je kan ook gewoon een positief onderwerp nemen. Iets wat je vrolijk maakte. Je favoriete muziek of televisieserie. 

Ik hield bijvoorbeeld ontzettend van Michael Jackson. Alleen jammer dat hij er niet meer is. Ik hield ook van Whitney Houston. Och, ook die is er niet meer…  Of Beverly Hills 90210 vond ik ook altijd prachtig. Zou Luke Perry nog steeds zo knap zijn? 

90210 reality check

Google is your best friend, die vriend die alles weet. ‘L-U-K-E- P-E-R-R-Y – ENTER’. Ik was toch op zoek naar iets positiefs? Nee, onze Dylan ziet er nog goed uit hoor. Maar op sommige foto’s (nee, niet deze) heeft hij wel erg veel rimpels. Veel meer dan hij haren op zijn hoofd heeft. De moed zakt me al een beetje in de schoenen. Eens kijken hoe de rest van de crew van destijds er tegenwoordig uitziet. Eén voor één bekijk ik hoe al deze mensen ouder zijn geworden. Opeens valt het kwartje: Ook ik moet toch wel écht ouder zijn geworden. 

Ik ren naar de dichtstbijzijnde spiegel. Ben ik nou al die tijd zo blind geweest? Ik zie mezelf nog steeds als hetzelfde meisje. Ja, meisje. Niet eens een vrouw. Ben zwaarder geworden, een kind gekregen dus die buik ziet er niet meer zo perfect uit en oké, ik heb wat meer kringen onder mijn ogen. Maar verder ben ik toch precies hetzelfde? Godzijdank zie ik weinig rimpels en ik vind oprecht dat sommige vrouwen van mijn leeftijd er veel ouder uitzien.  Op het schoolplein voel ik me vaak zo’n jonkie. Krijgen die vrouwen nu later kinderen of…..Ik twijfel nu wel aan mijn eigen waarneming. 

Even verder kijken. Ojee. Mijn favoriet, Brenda (Shannon Doherty) blijkt uitgezaaide borstkanker te hebben. Waarom voelt het nu gekker wanneer zij dat heeft dan die mevrouw hier uit de straat? En waarom ben ik er zelfs enigszins verbaasd over? Op mijn 34e heb ik toch sowieso niet de illusie dat sterren nooit voor dat soort gebeurtenissen komen te staan?

Later zal ik verder lezen over Shannon, maar nu klik ik het nog even weg, want ik zocht iets vrolijks in het nieuwe jaar. Hoe zou het met Alf gaan?

Een fijn 2017 allemaal!

Reageer