De Carrot Cheesecake van Thea Oosterveen

carrot cheesecake

Gisteren vroeg ik om ultieme kerstrecepten en vanmorgen opende ik vol verwachting de mailbox. En ik had geluk. Daar was het eerste kerstrecept. Een recept voor een Carrot Cheesecake, ingestuurd door Thea Oosterveen

Zij schreef: “Mijn ultieme kerstrecept is de afsluiter van het diner, wel eerst het eten laten zakken, deze is nogal machtig!” Goede tip, want met kerst hebben we de neiging tot dooreten tot we erbij neervallen. Nou, niet met deze carrot cheesecake dus.Daar gaat hij dan…

Ingrediënten Carrot-cake

 

125 gram bloem  375 ml geraspte wortel
 200 gram suiker  1/2 tl zout
 155 ml zonnebloemolie  1 tl kaneel
 2 gr eieren  1/4 tl nootmuskaat
 1 tl baking soda  1/2 tl gemberpoeder

 optioneel walnoten circa 50 gram
in stukjes gehakt en extra voor versiering

 
   

Ingrediënten Cheese-cake

 

475 gram roomkaas (philadelphia) 2 gr ei
2/3 cup suiker 1 tl vanille extract
 1 1/2 tl bloem 1/2 cup zure room
   

Ingrediënten topping

 

60 gr roomkaas 1/4 cup en  room
1 el boter, zacht 1/2 tl vanille extract
1 1/4 cup poedersuiker  
   

Bereiding:

Oven op 175 C. Springvorm van 24 cm doorsnee.

Cheesecake: Mix suiker en bloem.Voeg roomkaas toe en mix tot een glad mengsel. Voeg ei een voor een toe. Voeg extract toe en voeg zure room toe. Goed mengen en daarna kom stevig tegen aanrecht slaan om luchtbubbels te verwijderen. Zet even weg om de carrotcake te maken.

Carrotcake: Mix olie met suiker. Voeg ei toe en mix goed.Meng  droge ingrediënten en mix die erdoor. Voeg als laatste de wortel en eventueel de walnoot erdoor.Giet in de vorm en giet langzaam de cheesecake mix erop. Bak 60-65 min. tot het midden nog iets wiebelt. Maak na 40 min een aluminiumfolie tent tegen het bruinen, zorg dat de folie de taart niet raakt! Laat 1 uur afkoelen, dek af met folie en zet een nacht in de koelkast (minimaal 6 uur).

Topping: Mix roomkaas en boter glad. Voeg de rest toe en mix 4-5 min en verdeel het mengsel over de cheesecake. Zet min 20-30 minuten in de koelkast.

Reageer