De naam van jouw kindje in zijn of haar eigen slaapliedje!

Gepersonaliseerd slaapliedje baby

Het is niet nieuw, het gepersonaliseerde slaapliedje ‘Wist je dat de zon al slaapt?’. Benthe, mijn dochter, werd geboren in 2012 en dat jaar ontdekte ik het. Ik heb het even opgezocht en het blijkt dat het liedje ook sinds dat jaar bestaat. Maar het blijft wel voor eeuwig en elke dag worden er natuurlijk nieuwe kindjes geboren. Daarom wil ik heel graag dit mooie cadeautje met je delen.

Foppe van der Veen had het slaapliedje geschreven voor zijn pasgeboren dochtertje en vond dat andere kinderen ook recht hadden op een keer iets anders dan het eeuwige ‘slaap kindje slaap’. Nu moet ik zeggen dat ook dát liedje nog klinkt bij ons in de kinderkamer hoor. Weliswaar met allerlei varianten daarop om het toch leuk te houden (er hoeft écht niet alleen een schaap buiten te lopen), maar toch begrijp ik Foppe wel. Daarnaast had hij een wens om Peruaanse kinderen te ondersteunen. Foppe schakelde een vriend in, Leon. Leon heeft het liedje ingezongen. De perfecte stem daarvoor als je het mij vraagt!

Foppe bood in eerste instantie het liedje gratis aan via YouTube. Maar hij kreeg blijkbaar zoveel e-mails of hij het liedje op kon nemen met een andere kindernaam, waarop hij eind augustus 2013 de website www.mijnslaapliedje.nl lanceerde.

Op de website kun je het slaapliedje downloaden met de naam van jouw kindje. Toen ik het liedje voor Benthe aan wilde vragen, bleek deze er nog niet op te staan. Maar dat is geen probleem. Je hebt de mogelijkheid de naam van je kindje op te geven en dan geeft de website een datum waarop het liedje met die naam klaar is!

Foppe en Leon vragen een kleine bijdrage voor het downloaden, om de kosten te dekken én Stichting Wees Kind te helpen. Een Nederlandse stichting die zich al jaren belangeloos inzet voor kansarme kinderen door ze een basis van onderwijs, medische zorg en maaltijden te bieden. Het kleinste bedrag wat je kunt doneren is €2,50. Jij mag dus bepalen wat het liedje voor jou waard is. 10% van alle giften gaat naar arme kinderen in het Andesgebergte. Wat jij krijgt voor je gift is een ingezongen liedje met de naam van je kindje, een instrumentale versie én de bladmuziek.

Beluister hieronder het liedje of, ga als je al overtuigd bent, meteen naar www.mijnslaapliedje.nl en bestel er één voor je eigen kindje of als een cadeautje!

 

Reageer