Netwerken! Een gezellige picknick voor alleenstaande moeders

netwerk alleenstaande moeders

Dankzij de regenval van de laatste tijd ziet het er buiten nog lekker, fris groen gekleurd uit. Maar gelukkig laat de zon zich de laatste twee weken ook van zijn beste kant zien. En dan begint het bij velen van ons te kriebelen. De één nodigt meteen zijn hele vriendengroep uit en steekt de barbecue aan, om daarna nog tot middernacht na te tafelen. De ander danst de sterren van de hemel tijdens de openingsfeesten van het festivalseizoen.

Er zijn echter ook mensen die juist op deze dagen zich nog wat eenzamer voelen. Eén groep die last heeft van eenzaamheid is die van alleenstaande ouders. Vrijwel elk onderzoek scoren zij hoog op eenzaamheid en dat is niet heel vreemd. Zeker wanneer de kinderen klein zijn, is de alleenstaande ouder, meestal nog steeds de moeder, een stuk meer aan huis gebonden. Natuurlijk is de mate waarin dit speelt verschillend per gezin. Heb je een baby die werkelijk overal waar je hem neerlegt onmiddellijk in slaap valt, al is het naast een gigantische subwoofer op een feest, heb je het wat makkelijker dan die moeder, met dat overgevoelige kindje dat moeilijk in slaap valt.

Maar over het algemeen geldt dat het leven er in eerste instantie niet veel socialer op wordt. Wanneer de kinderen wat ouder worden en er meer ruimte ontstaat, is er opeens het besef dat het netwerk wat over is, heel erg klein is.

Zelf ben ik ook een alleenstaande moeder met een te klein netwerk en ik heb besloten niet langer bij de pakken neer te zitten, maar aan te pakken. Deze picknick is voor mama’s en kinderen in de omgeving van Eindhoven en De Kempen dus kom je daar vandaan en ben jij die alleenstaande moeder die wel wat nieuwe contacten kan gebruiken?

Laat je gegevens HIER achter! Dus niet onder dit artikel. 


 

1 reactie

Reageer