Ben jij ook een super happy single powervrouw mama?

powervrouw

Soms heb je het dat je vingers jeuken als je denkt aan het schrijven van een bepaald artikel. En dat heb ik met deze.
Want man oh man oh man. Wat irriteer ik me aan bepaalde termen die wij vrouwen vandaag de dag toebedeeld krijgen, maar waar wij ook elkaar mee belasten. Vroeger dacht je bij de combinatie ‘kinderen’ en de term ‘power’ aan een reclame van een bekend toetjesmerk. Tegenwoordig komt het onsmakelijke woord ‘Powervrouw’ in je op.

pag-x_danoontje-meisje Wat we zo ongeveer verstaan onder een Powervrouw (want tja, wie weet het nu helemáál zeker?)

 
Een Powervrouw, jawel, met hoofdletter, is een soort Mega Mindy van het echte leven. Zonder cape en masker, want dat heeft de Powervrouw dan weer niet nodig. Zij straalt van verre namelijk, zonder deze attributen, een aangeboren, natuurlijke oerkracht uit. Zij kan namelijk iets wat de ‘gemiddelde vrouw’ toch lastig blijkt te vinden: Boven anderen uitstijgen. Aanzien vergaren met in de ene hand de knalrode lipstick en aan de andere twee jengelende kinders. Waarom aanzien? Omdat zij zich door niets uit het veld laat slaan. Vlak na de bevalling was ze weer in shape, zag er fantastisch uit en ging meteen aan het werk. Ondanks dat vond haar man opeens haar beste vriendin een stuk aantrekkelijker en liet hij deze Powervrouw met kinderen zitten. Maar ach, geen probleem. Zo’n scheiding doen we er gewoon even bij en in de tussentijd beginnen we ons eigen bedrijf. Dan kan de Powervrouw later in een interview vertellen hoeveel sterker ze is geworden sinds ze haar eigen boontjes dopt. Hoe de scheiding eigenlijk haar redding is geweest. Want wie heeft er nu een partner nodig? Ze is nu weer happy de peppie single mom en het leven is leuk, leuk, leuk.

Zeg nou zelf. Dat klinkt aardig vermoeiend toch? En ik vraag me af of het gros van de vrouwen wel zo’n Powervrouw wil zijn. Mocht je het wel willen verwijs ik je naar een andere website.

Het Powervrouwige ego

 
De lat wordt voor vrouwen steeds hoger gelegd door andermans ego. Want diegene die deze termen promoten zijn vaak zij, die zelf door hun omgeving als powervrouw bestempeld zijn. Zij willen nu anderen helpen in hun eigen kracht te staan. Want wat zij kan, kan jij toch ook? Natuurlijk kan die vrouw er niet bij vertellen dat ze ook weleens eenzaam is, ook weleens zonder make-up rondloopt en erger nog… in sommige gevallen haar succes niet per definitie aan haar eigen inzet te danken heeft, maar aan haar pa met connecties of vermogende oma. Want dan ben je opeens een beetje minder Powervrouwig. Al heb je ook niets te klagen als je simpelweg dan meer onder de ‘geluksvogels’ valt.

De vrouw centraal

 
De gemiddelde website geeft jouw kaders, schrijft je voor hoe jij je moet gedragen en voelen. De redactie gedraagt zich als die ene vriendin, die je subtiel maar toch dwingend in haar straatje wil laten lopen. In het straatje van de Powervrouw of de Happy Single mom.

Met SheBlogs wil ik bewust een andere kant op. Iedereen moet zich hier welkom voelen. Het niet kiezen voor duidelijke kaders binnen mijn doelgroep, brengt wel de consequentie met zich mee dat het niet op het eerste oog duidelijk is waar de website heen wil en dat blijk je terug te zien in lagere bezoekersaantallen: Wauw, ik stop er maar mee! Just kidding natuurlijk. Doel is dat elke vrouw, ja, ook de vrouw uit de omschrijving, op den duur iets uit deze website kan halen, waar zij ook staat in het leven. Een stukje (h)erkenning, ontspanning, informatie die je verder helpt of een nieuw contact; het maakt niet uit.

Als het er ooit op zal lijken (want het is natuurlijk niet echt meetbaar) dat ik dat doel bereikt heb… Willen jullie mij als bezoekers van SheBlogs dan iets beloven? Dat jullie me dan nooit een Powervrouw zullen noemen?

 

 

Reageer